El món del graffiti, el muralisme i l’art urbà crida a l’acció al carrer en defensa de la llibertat d’expressió amb #FaltanPintadas

Artistes i entitats del món del graffiti, el muralisme i l’art urbà volen expressar el seu rebuig en contra de tota vulneració dels drets humans. El col·lectiu crida a la mobilització amb una gran acció al carrer sota el nom #FaltanPintadas. El cap de setmana del 21 i 22 de juliol artistes i ciutadans estan convocats a prendre la pintura per expressar-se lliurement a l’espai públic amb missatges i consignes en favor de les llibertats i a difondre-ho a través de les xarxes socials.

El nom de l’acció #FaltanPintadas fa referència a la lletra de ‘Los borbones son unos ladrones’, tema que el passat mes d’abril més d’un centenar de persones van enregistrar a la presó Model de Barcelona en el context de la campanya #RapearNoEsDelito i dels actes de la Setmana per la Llibertat d’Expressió impulsada per No callarem com a resposta a la condemna a Valtonyc a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona.

 

El passat mes de maig es va realitzar una primera acció en què es va dur a terme una pintada de grans dimensions amb el missatge ‘Llibertat d’expressió’ a la coberta de l’Ateneu Popular 9 Barris. També han elaborat un manifest que ja han signat gairebé 200 persones en què deixen clar que no admeten “més censura, ni manipulació mediàtica, ni corrupció, ni muntatges policials, ni diferències davant la llei, ni presos polítics, ni, per descomptat, que se segueixin vulnerant els drets humans.” El col·lectiu reivindica que “els únics murs que podem i volem admetre són aquells que serveixen per pintar, amb llibertat d’acció i expressió, utilitzant la crítica i la sàtira.”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *